Alexander Van Dionant breekt record

De Beker van Vlaanderen en de Green van de Hoop werden zoals gebruikelijk op dezelfde dag gespeeld. In deze single stableford werd er fantastisch gescoord. Maar wat Alexander Van Dionant realiseerde was ronduit fenomenaal.

Alexander vergaarde maar liefst 54 punten en ziet zijn handicapnotering met 9 punten zakken. Hiermee vestigde hij een nieuw clubrecord. William Nijs moest zich met een fabelachtige score van 45 punten tevreden stellen met de runner-up plaats in de tweede categorie. Maarten Luys vervolledigde het podium met 41 punten, die Jef Litaer op een haar miste (40 punten). Ook Henk Nouwen, Gert Dalemans, Stef Lettens en Bernard Jansen verbeterden hun handicapnotering.

In de hoogste reeks bij de heren was Alexander Cleeren alweer uitmuntend. Hij klokte af met 44 punten en had zo 4 punten voorsprong op Didier Claes die een prachtige ronde van 74 speelde en dus ook de Brut prijs in de wacht sleepte. Gastspeler Rudy Roman legde beslag op de derde plaats ten nadele van Benny Cleeren.

Bij de dames won Astrid Schellens met 38 punten. Brigitte Dewilde volgde op twee slagen en had zelf twee punten voor op Ingrid Houbrechts.

In de tweede categorie verbeterden ook vijf dames hun handicap. Inge Wevers ging met de hoofdprijs lopen. Haar 41 punten waren onbereikbaar voor Katrien Koninckx die op 38 punten strandde. Zij hield een trio met 37 punten achter zich ( Mich Pyls, Emelie Janssen en Jasperina Dubois).

 

Scroll to top