Qualifying Day by GolfLab

Bijna 120 spelers speelden de Qualifying Day van de Golfshop/GolfLab. De prijzen werden aangeboden door Josefin en Xavier Vandeput. Op hole 15 was er ook een ‘specialleke’ waar waardebonnen konden verdubbeld worden indien de green in één slag bereikt werd.

Bij de dames speelde Sophie Geens een fabelachtige ronde. Na 18 holes finishte ze met maar liefst 51 punten waarvan 29 op de moeilijkere back-nine. Katrien Koninckx moest zich desondanks 43 punten tevreden stellen met de tweede plaats. Emelie Janssen vervolledigde het podium met 41 punten. Annicq Ooms-Bruyninckx (39) en Inge Wevers-Vogels (38) vulden de laatste top-5 plaatsen in.

Bij de heren waren er twee categorieën. In de categorie tot hcp 18 toonde Ben Vaessen zich de efficiëntste. Hij scoorde 40 stablefordpunten en dat bleek net voldoende te zijn om Alec Benijts achter zich te houden. Voor de derde plaats was het drummen geblazen, want drie spelers brachten identieke 37 punten binnen. Uiteindelijk besliste de laatste 9 holes en werd Chari Tsaklanos derde, gevolgd door Ron Vaessen en Jo Switten.

In de tweede reeks was Guy Windmolders de primus. Met een score van 43 punten had hij 3 punten voorsprong op runner-up Stefaan Lettens. Jef Paesen mocht op de laatste podiumplaats met 39 punten. Een viertal spelers strandde op 37 punten: Alexander Hillen, Willy Vanden Poel, William Nijs en Philip Odeurs.

Bij de 9-holes wedstrijd was het razend spannend. Maar liefst 4 rabbits sprokkelden 21 punten. Uiteindelijk was het Christel De Cock die met de hoofdprijs mocht pronken. Marijke Bekkers, Jean-Pierre Gilissen en Co Peumans-Dierckx volgden in deze volgorde.