Dubbel feest voor Vasso en Theo

Wat een weekend! Net voor de prijsuitreiking van de Prijs Vasso werd bekend dat tweevoudig clubkampioen Kristof Ulenaers als winnaar eindigde op de Challenge Tour in Cadiz.

Op een zonovergoten terras was het de eerste fysische prijsuitreiking sinds de tweede lockdown. Voorzitter Benoit Levecq kon voor het eerst de micro opnemen om Vasso en Theo van harte te bedanken als wedstrijdsponsor. De uitslagen waren in alle categorieën van hoog niveau.

Caroline Coenen won de eerste reeks van de dames met een mooie 39 punten. Dat waren er twee meer dan runner-up Brigitte Dewilde. Voor de derde plaats was het drummen. Een viertal eindigde met gelijke 34 stablefordpunten, maar dankzij de betere return was het Lauren Vansweevelt die de laatste podiumplaats bemachtigde.

In de tweede categorie vielen er een paar topscores te noteren. Patricia Boesmans sloot winnend af met 44 punten, op de hielen gevold door Jasperina Dubois (43). Met haar 39 punten was Inge Wevers goed voor de bronzen plak. Astrid Graindourze en Annick Verhulst vervolledigden de top-5.

Bij de heren viel de topscore in de derde reeks. Thiemon Sempels haalde de voorhamer boven en sloot af met 45 punten. Jos Schoenmakers en Kurt Jonkers scoorden identieke 41 punten. De laatste negen waren in het voordeel van Jos. William Sleurs (40), Pascal Martens (39), Guy Mullens (39) en Jef Litaer (38) verbeterden eveneens hun handicapnotering.

Gastspeler Maxime Vandersmissen van Royal Latem ging aan de haal met de topprijs in de tweede categorie. Net als Luc Wanten scoorde hij 40 punten. Chris Daele vervolledigde de top-3 op één lengte van de winnaars. Met nog een punt minder finishten Filip Goevers en Nico Vrijens op de plaatsen 4 en 5. Berry Peters en Ben Vaessen waren beiden goed voor 37 stablefordpunten.

In de hoofdreeks was het razend spannend. Toon Gieraerts leek met 38 punten zege-zeker met nog één flight op het terrein. Maar dat was buiten Pieter-Jan Custermans en Filip Peumans gerekend. Zij tekenden allebei voor eveneens 38 punten maar met een betere return dan Toon. Prijsgever Theo Smeets en past-Voorzitter Jan Baert kwamen een punt tekort om op het podium te staan.

Co Peumans en Koen Vanhove zegevierden op de 9-holes wedstrijd.

Scroll to top