Maand: augustus 2021

Topscore van Omer Lesire en Jean-Louis Coenegrachts

Traditioneel stond het laatste weekend van augustus in het teken van de Prijs van de Voorzitter. Dit jaar werd er in Canadian chapman gestreden.

In de eerste categorie, die in flag speelden, slaagden Jo Spaas en kleinzoon Aymeric hun vlag te planten in hole 2. Daarmee geraakten ze 1 hole verder dan Vicky Matterne en Alexander Cleeren. De combinaties Jan Hillen/Chris Daele en Jan Baert / Godfried Benijts finishten op een paar meter van hole 1.

De andere categorieën speelden een klassieke stableford. Met 45 punten bliezen Omer Lesire en Jean-Louis Coenegrachts iedereen weg in de tweede categorie. Bastien Crahay en Harold Hage kwamen nog het dichtst in de buurt met 42 punten op de hielen gevolgd door Hilde en Ronny Smolders. Monika Ray en Ria Lesire moesten met 40 punten tevreden zijn met de vierde plaats.

Genodigden, Ingrid en Jean-Pierre Haumont, schreven de derde categorie op hun naam. Hun 40 punten waren net te hoog gegrepen voor Ingrid Houbrechts en Raymond Hoogmartens. Vader en zoon Patrick en Matice Verbeek verdrongen Co Peumans en Carine Ory van het podium.

Topronde van Benny Graindourze

De laatste zomer medal werd overtuigend gewonnen door Benny Graindourze.

Benny speelde een bruto ronde van 75 en dat was goed voor 43 stablefordpunten. Filip Goevers, die deze week reeds de Mensday overtuigend won, bleef het dichtst in de buurt met 39 punten. Dat was er eentje meer dan Rudy Reekmans en Erik Vautmans, die respectievelijk voor plaatsen drie en vier tekenden. Jong talent Chari Tsaklanos scoorde 37 punten net als Sophie Geens, die als enige vrouw in de top-10 eindigde.

Erik Keijers en Marcel Geerts vervolledigden de top-8 die hun handicapnotering of beter speelden.

4 onder par voor Bart Veulemans

De tweede ‘ zomer’- medal zorgde voor 2 fantastische prestaties. Bart Veulemans speelde maar liefst 4 onder de baan. Bart maakte 5 birdies en moest slecht 1 bogey op de kaart noteren. Netto leverde dit 43 punten op maar dit was niet voldoende om Katrien Koninckx te kloppen. Katrien klokte af met 44 punten.

De strijd om het brons was zeer intens want maar liefst vijf spelers slaagden erin een kaart van 39 punten in te leveren. Uiteindelijk besliste de laatste 9 holes over de plaatsen 3 tot 7. Henk Nouwen voor Marcel Geerts, Sem Leonavicius, Inge Hoebers en Guy Zels was het verdict.

Scroll to top